Read Hasse Simonsdochter by Thea Beckman Free Online


Ebook Hasse Simonsdochter by Thea Beckman read! Book Title: Hasse Simonsdochter
The author of the book: Thea Beckman
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 516 KB
Edition: Lemniscaat
Date of issue: 1989
ISBN: 9060695402
ISBN 13: 9789060695401

Read full description of the books Hasse Simonsdochter:

In de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten is Kampen een belangrijke handelsstad, maar Hasse, dochter van een mandenvlechter, vindt het er maar druk en benauwd. Ze trekt er liever op uit met haar zelfgemaakte pijl en boog om langs de IJssel te zwerven. Haar ouders willen heel graag dat ze gaat trouwen, maar Hasse neemt haar eigen beslissingen.
Ze 'verbidt' Jan van Schaffelaar, dat wil zeggen, ze redt hem van het schavot door met hem te trouwen. Samen trekken ze naar de Veluwe, waar hij als aanvoerder van een troep huurlingen de belangen van de hertog van Gelre behartigt.

Hasse geniet van het vrije ongebonden leven. Als jongen verkleed doet ze mee met de overvallen en als boogschutter weet ze het respect van de mannen af te dwingen. Als de compagnie in Barneveld in het nauw wordt gedreven vraagt Hasse zich angstig af hoe ze de belegering zullen overleven.

Read Ebooks by Thea BeckmanRead information about the author

Ebook Hasse Simonsdochter read Online! Thea Beckman (1923-2004) was born in Rotterdam. She began writing in 1947, but it was not until her children were grown that she devoted herself to writing full time. Crusade in Jeans was first published in 1973. It became an overnight success, making her one of the most popular authors of juvenile books in the Netherlands. Ms. Beckman is fascinated by history and wrote books about many historical periods.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Hasse Simonsdochter
Read EBOOK Hasse Simonsdochter by Thea Beckman Online free

Download PDF: hasse-simonsdochter.pdf Hasse Simonsdochter PDF